OKULUMUZDA TÜBİTAK BİLİM FUARI BRİFİNGİ YAPILDI

17-18 Mayıs 2022 tarihlerinde okulumuzda gerçekleştirilecek  9. Tübitak bilim fuarı sergisinde  görev alan öğrencilerimiz için bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

10.05.2022 421

Toplantıyı düzenleyen bilim fuarı proje yürütücümüz coğrafya öğretmeni Berivan Aslan ; yaklaşan süreçte özellikle ilk defa proje hazırlayan öğrencilerimizin heyecanını azaltmak ve akıllarına takılan sorulara cevap vermek amacı ile gerçekleştirdiği toplantıda, Proje süreçlerini; hazırlık aşamasından sunum aşamasına kadar ayrıntılı bir şekilde tekrar ettiklerini , bu süreçte öğrencilerin karşılaşabilecekleri problemlerle beraber, hazırlık aşamasının nasıl olması gerektiği, proje raporlama süreçlerindeki bilimsel aşamaların hangileri olduğu, bu aşamaları geçtikten sonra ideal bir sunumun nasıl yapılması gerektiği, sunum standının görsel içeriğinden öğrencilerin diksiyon ve konuşma becerilerine kadar hal ve hareketlerinde nasıl davranmaları gerektiği konusunda ayrıntılı bilgi verildigini dile getirdi. Bununla beraber sadece Tübitak bilim Fuarları özelinde değil genel olarak tüm proje yarışmalarında sürecin nasıl ilerlediği ve bu yarışmalara katılmak İçin neler yapmaları gerektiğini anlatan ayrıntılı bir sunum olduğunu ekledi. Öğrencilerin bu bilgilendirme ile beraber Proje hazırlık aşamaları, bilimsel araştırma basamaklarını takip edebilme, proje raporu yazabilme, Proje panosu ve posteri hazırlama konularında ayrıntılı bilgi edindiklerini dile getirdi 1 saat süren toplantının sonunda öğrencilere başarılar dilenerek toplantı sonlandırıldı.

10-05-202210-05-202210-05-202210-05-202210-05-202210-05-202210-05-2022